fbpx

Nyt liv til Peter Lieps Hus

Efter en gennemgående renovering og med nye forpagtere slår det traditionsrige hus i Dyrehaven dørene op for gæsterne. Historien er bevaret, men der kommer til at ske meget nyt hos Peter Liep.

Det mere end 100 år gamle traktørsted, Peter Lieps Hus, i Dyrehaven har fået nyt liv. Huset er blevet renoveret fra gulv til loft og står nu med friske, lyse lokaler, nye møbler og et helt nyt team i køkkenet og i restauranten.

Torsdag 11. august er der officiel åbning af det nye Peter Lieps. Her inviterer de nye forpagtere indenfor til vin, øl og snacks, så gamle og nye gæster kan se det traditionsrige hus i sine nye gevandter.

“Vi glæder os meget til at byde velkommen og officielt sige, at vi nu er åbnet. Vi har arbejdet hårdt siden i vinters på at bringe huset op til en stand, så alt står skarpt og flot og med en menu, som afspejler stedet vi ligger,” siger Stig Thorsteinsson, som er daglig leder af Peter Lieps.

Det er restaurantvirksomheden Madkastellet, der har overtaget Peter Lieps Hus. Madkastellet driver blandt andet også de anmelderroste Brede Spisehus og Restaurant Mark og 12 andre restauranter i Københavnsområdet.

Gennem sommeren har de nye forpagtere fået de sidste ting til at falde på plads i huset, og restauranten står nu klar til både frokost- og aftengæster. Samtidig er husets andre lokaler til konference- og festbrug også blevet opgraderede, så de kan rumme både bryllupper, konfirmationer og andre mærkedage og lægge plads til møder og konferencer for firmaer og virksomheder.

Havestuen, som ligger i forlængelse af selve hovedhuset, vil også være en del af konference- og selskabslokalerne men vil desuden være ramme om langbordsmiddage, grillaftener, juletræssalg og andre særarrangementer.

“Peter Lieps har en lang historie som samlingssted i Dyrehaven. Vi vil fortsætte traditionen, så folk, der er i skoven, ser os som et naturligt sted at spise en frokost eller middag efter en gåtur – eller bare få en kop kaffe og en hjemmebagt kage. Men vi vil også gerne forny stedet og være et sted, hvor de mange, der bor i lokalområdet, finder vej til god mad, vin og oplevelser,” siger Stig Thorsteinsson.

Menuen på Peter Lieps har stadig forbindelse til det traditionsrige, danske kro-køkken. Men den er blevet afpudset og opgraderet, så maden nu er helt moderne og ikke mindst har stærke referencer til omgivelserne omkring huset: skoven og havet tæt på. Derfor finder man blandt andet tatar af hjort, ”hønsesalat” på fasan og friske fiskeretter samt masser af svampe, urter og eksempelvis hjemmelavede pølser fra hjortene i Dyrehaven.

“Vi synes, det er helt naturligt, at vores køkken er tæt forbundet med omgivelserne. Og vi er stolte af at håndlave vores ting – alt fra vildtpølserne til vores kryddersnapse og kagen, man kan få med en kop kaffe i eftermiddagstimerne på terrassen eller foran kaminen i vintermånederne,” siger Stig Thorsteinsson.

Peter Lieps holder åbningsreception torsdag 11. august fra 14.30-17. Alle er velkomne.

Se åbningstider her